Auto Voskuilen 20 jaar hoe het begon

20 jaar Auto Voskuilen hoe het begon ongecensureerd

 

Wat moet Ernestine nou met zo’n blinde automonteur?

Henk, een horeca meisje die gaat zich bij jou vervelen…

 

Kleine greep uit de reacties toen wij samen door het leven wilden. Ernestine begint te lachen en zegt; ik vraag me af wanneer het nou eens saai wordt… We spreken over het jaar 2000 en opgelicht door één van de getuigen op onze bruiloft hadden we niets meer over, geen geld, geen huis en geen schuur meer waar Henk zijn klusjes in deed. Toen waren er nog horecaplannen maar het bleek dat  die niet levensvatbaar waren. En is Henk gaan klussen in de schuur aan de Weteringhout waar zij woonden. Ernestine serveerde pannenkoeken  bij Theehuis Rhijnauwen in Bunnik.

 

Omdat Henk door zijn handicap niet goed kon lezen hielp Ernestine hem met het voorlezen van gebruikshandleidingen en het halen van onderdelen. Dat liep zo lekker dat op 15-01-2004 Auto Voskuilen een feit was bij de KVK. Naast het gezin en het horecawerk gingen ze samen voor een toekomst in de Automotive. “De klanten zaten aan de keukentafel in de boerderij  waar we woonden en werkten en dat gaf vertrouwen” (EV) . In 2006 waren de benzine prijzen aan de hoge kant en met oog voor marktwerking kocht Ernestine voornamelijk gas auto’s in. Veel auto bedrijven zeiden “Op gas moet je koken” maar er was animo voor en Henk kon ze goed onderhouden en repareren. Dat was een schot in de roos!

 

Wanneer het de pan uitgroeit in 2006 wordt er een lening aangegaan voor een nieuw pand aan de Lange Schaft naast de Kringloopwinkel, wat de bedoeling zou zijn half verhuur en half eigen gebruik was in 2008 niet meer haalbaar door de expansie en klantenkring die groeide. “We besloten het geheel zelf in gebruik te nemen, toen de oplevering was kwam ik het pand binnen en begon heel hard te huilen, de schrik sloeg me om het hart want het was zo groot! “(EV) Dit alles viel samen met de banken crisis van 2008. “ We verkochten door de crisis opeens nog maar heel weinig auto’s en ik ben met Ernestine naar de boekhouder gegaan en heb toen gevraagd hoe lang we het vol konden houden met de kosten die we hadden”(HV) Samen met de twee personeelsleden die ze inmiddels hadden; Cees en Melanie zijn ze vol aan de slag gegaan om er een succes te maken. Cees is nog steeds bij Voskuilen, Melanie heeft een andere weg ingeslagen maar komt nog regelmatig langs en is nog betrokken bij het bedrijf.

 

Over die tijd vertelt Ernestine; we woonden boven de zaak in een kantoor met onze twee kinderen Anthoniek en Marie-Lou het was simpel maar we waren gelukkig en konden het ouderschap daardoor goed combineren. Er stond een zandbak onder de hellingbaan voor de kinderen en het was elke avond een zoete inval van klanten en vrienden. We waren dan ook wel blij dat we na twee jaar een echt huis konden kopen in het dorp Houten. Samen wonen en werken bleek niet altijd eenvoudig het is wel eens voor gekomen dat Henk en ik ruzie hadden en dat klanten ons hebben gehoord, ook zijn wel eens alle prullenbakken in de werkplaats omver gegooid.  Maar we kunnen simpelweg niet zonder elkaar en hebben elkaar nodig zowel zakelijk als emotioneel en privé. We houden elkaar in evenwicht.

Om de klantenkring te verbreden werd in 2013 de Profile geopend. Daarmee kon Voskuilen zowel de particuliere als de zakelijke markt bedienen. Binnenkort wordt de Profile verbouwd en komen er 6 bruggen bij. De wasboxen gaan daarvoor sluiten “de reden is ook dat er soms onrust en agressief gedrag bij klanten was die zelf materialen mee namen en daardoor andere mensen rustig lieten wachten. Het is zelfs eenkeer uitgelopen op een vechtpartij tussen twee klanten”(HV)

 

Onze medewerkers hebben het met ons samen gedaan en zij geven onze klanten elke dag een goede sfeer. Wij zijn dankbaar voor de mooie momenten met onze klanten en trots dat er nog zo veel klanten van het eerste uur graag bij ons komen. (HV)

 

Hoe zien jullie de toekomst?

Henk : door de elektrificatie ga je ander onderhoud uitvoeren, maar de brandstof auto is nog niet weg, de rol van Ernestine en mij gaat meer naar de achtergrond nu we Jochem van Goor als bedrijfsleider hebben. Onze dochter Anthoniek komt per 1 februari ook in de zaak en Marie-Lou bekommert zich om evenementen en marketing.

Ernestine: ik ben een boerendochter en mijn vader had vroeger 100 koeien, ik heb altijd de wens gehad om 100 auto’s op voorraad te krijgen nu 20 jaar later is dat gelukt. Henk en ik hebben altijd alles gedaan om ons bedrijf naar een hoger niveau te brengen en wij zitten aan het plafond. De nieuwe generatie mag het roer over nemen zij zijn op de toekomst voor bereid.

 

De cirkel is rond.

Wil jij ook in een sociaal bedrijf werken?

Werken in een leuk jong team met veel vrijheid en gezelligheid. Elke twee maanden doen we een leuke activiteit zoals karten, trekker trek, bingo, een feest of etentje of een uitje met een educatief karakter. Verder:

 • Goed salaris
 • 36 vrije dagen o.b.v. 40 urige werkweek (24 vakantiedagen + ADV)
 • Van maandag t/m donderdag geregelde verse lunch ( als er genoeg oud wit brood is bakt Ernestine wentelteefjes)
 • vrijdag = Hamburgerdag
 • 4 Daagse werkweek mogelijk
 • BOVAG CAO
 • Sport abonnement bij Goldsgym
 • Fysiotherapie en massage bij klachten
 • Reiskosten vergoeding
 • Mogelijkheid van loopbaan coaching
 • Kerstpakket
 • Vrijdag middag borrel
 • Ook voor vaders mogelijkheid om met partner mee te gaan bij bezoekjes die samenhangen met zwangerschap en kinderen.
 • Mogelijkheid voor parttime werken op alle functies.
 • Bij Vakgarage Voskuilen werken veel vrouwen, voor alle functies zijn zij welkom. Wij hanteren een beleid van positieve discriminatie bij gelijke geschiktheid om vrouwen in de Automotive te stimuleren.
dames team2