duurzaam

Auto Voskuilen en het milieu

Na onze certificering als Erkend duurzaam bedrijf zijn wij niet stil blijven zitten. We streven altijd naar verbetering om zo ons steentje bij te kunnen  dragen aan een beter milieu.

Supporter van Schoon!

Als supporter van schoon maken wij met ons team het bedrijventerrein de Schaft schoon met veel plezier. Wordt ook supporter van schoon.

anwb-prijs
Onderhoud

Erkend Duurzaam

Op vrijdag 27 september heeft Bovag Ere-lid en koploper op gebied van duurzaam ondernemen, Dhr. Peter de Rooy van Tansport bedrijf De Rooy uit ’t Goy, opnieuw het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ uitgereikt aan Bovag Auto Voskuilen uit Houten. Samen met een delegatie van de Bovag heeft deze feestelijke certificering plaatsgevonden. Auto Voskuilen is zeer trots en enthousiast om deze certificering opnieuw te mogen ontvangen. Ernestine Voskuilen vertelt: “Nadat wij samen met Peter de eerste universele bedrijven van Nederland waren, die op deze manier met duurzaam ondernemen bezig zijn, hebben wij niet stil gezeten. Er zijn steeds weer verbeterpunten, zo hebben we gekozen voor hoog frequente TL verlichting en duurzame oplossingen om het energie verbruik en afval terug te dringen en te hergebruiken. Maar duurzaam ondernemen is niet alleen milieu. Dit gaat veel verder, zo zijn wij zeer sociaal naar onze medewerkers en is er tevens plek voor medewerkers die tot een sociaal zwakkere groep behoren of met een handicap. Ook het opleiden van personeel en de secundaire arbeidsvoorwaarden hebben bij ons prioriteit”.

Eerste universelen Erkend Duurzaam

Geplaatst op: 1 juli 2011 12:39 door: Jeremy Kesseler

Auto Voskuilen uit Houten en AD Autobedrijf De Rooy uit ’t Goy hebben als eerste twee onafhankelijke autobedrijven het certificaat Erkend Duurzaam ontvangen. Uit handen van de Houtense wethouder Milieu en Duurzaamheid Michiel van Lieren en voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven Bertho Eckhardt ontvingen autobedrijven het felbegeerde certificaat.

Het certificaat wordt sinds april 2011 verder uitgerold over de Bovag-branches. Enkele aspecten in de certificeringsprocedure zijn aangepast, zodat deze specifiek zijn toegesneden op de kenmerken van het onafhankelijke autobedrijf.
“Ik hoop dat het behalen van het certificaat Erkend Duurzaam zorgt voor meer bewustwording, zowel onder de medewerkers als onze klanten”, aldus Ernestine Voskuilen van Auto Voskuilen. “Toegegeven, toen we startten met het certificeringsproces bestond er wel wat scepsis in het bedrijf. Maar iedereen is nu echt heel bewust met duurzaamheid bezig. En dat zien onze klanten.” Ook Peter de Rooy van AD Autobedrijf De Rooy is enthousiast: “In ons transportbedrijf zien we dat steeds meer klanten er bewust op letten of je duurzaam onderneemt. Sommige afnemers stellen het zelfs als eis.”

Volgens Bertho Eckhardt, voorzitter van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven, onderstreept de aandacht voor duurzaam ondernemen het professionele niveau van het onafhankelijke autobedrijf. “Onze duurzaamheidstrainingen zitten de komende maanden nagenoeg vol, dus er zullen later dit jaar nog veel certificeringen volgen verwacht ik.”

Share |
 

Tags: certificaat, duurzaamheid, bovag

Auto Voskuilen bespaart dankzij de ARN milieuscan

Natuurlijk staat een auto niet symbool voor duurzaamheid en mileuvriendelijkheid, maar we doen er alles aan om hier verandering in aan te brengen. Zo heeft Banden Voskuilen als eerste onafhankelijke autobedrijf in Nederland de ARN milieuscan laten doen, en kunnen we u met trots meedelen dat we ons ARN milieuscan certificaat hebben behaald. De ARN is het Nederlandse expertisecentrum als het gaat om recycling binnen de mobiliteitsbranche.

Wat houdt de ARN-Milieuscan precies in?

De ARN geeft aan waar verbeteringen kunnen worden aangebracht in een autobedrijf wat betreft duurzaamheid, en hoe deze in de praktijk gerealiseerd kunnen worden. Er wordt een kwalitatieve beoordeling gegeven op de volgende 5 punten:

 • Afvalpreventie en -scheiding;
 • Afvalopslag;
 • Afvoer van afval;
 • Energie- en waterverbruik;
 • Overige milieuaspecten in de bedrijfsvoering.
arn

Rijstijltips van Het nieuwe rijden:

Naast uw autobanden vullen met stikstof heeft Banden Voskuilen voor u een aantal tips op rij gezet om de duurzaamheid van uw band te verhogen, en het brandstofverbruik te verminderen.

 • Controleer maandelijks uw bandenspanning. Meet de bandenspanning aan het begin van uw autorit wanneer de band nog niet is opgewarmd;
 • Schakel tussen 2.000 en 2.500 toeren op naar een hogere versnelling (dieselmotoren tussen 1.500 en 2.000 toeren)
 • Rijd zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
 • Kijk ver vooruit en anticipeer op het overige verkeer.
 • Ziet u dat u snelheid moet verminderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
 • Zet de motor af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug of bij een overweg, in de file, wanneer u iemand afhaalt etc. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.
 • Maak indien mogelijk gebruik van een toerenteller of cruise control en een boordcomputer.
 • Accelereer vlot naar de kruissnelheid zodat snel de hoogste (=zuinigste) versnelling bereikt wordt waarin ter plaatse gereden kan worden.
 • Rijd niet te lang door met uw winterbanden maar vervang deze op tijd, wanneer het gebruik van winterbanden niet meer nodig is. Bij het rijden op winterbanden verbruikt u namelijk meer brandstof dan met een zomerband. Daarnaast slijt een winterband sneller;
 • Laat u goed informeren door Banden Voskuilen bij het aanschaffen van een nieuwe set banden. Wij zoeken voor u de meest geschikte set banden uit die het beste onder uw auto past, en uiteraard voor de beste prijs.