contact

Auto Voskuilen en het milieu

Na onze certificering als Erkend duurzaam bedrijf zijn wij niet stil blijven zitten. We streven altijd naar verbetering om zo ons steentje bij te kunnen  dragen aan een beter milieu.

Erkend Duurzaam

Auto Voskuilen heeft het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ uitgereikt gekregen. Auto Voskuilen is zeer trots en enthousiast om deze certificering opnieuw te mogen ontvangen. Ernestine Voskuilen vertelt:

“Nadat wij samen met Peter de eerste universele bedrijven van Nederland waren, die op deze manier met duurzaam ondernemen bezig zijn, hebben wij niet stil gezeten. 

Er zijn steeds weer verbeterpunten, zo hebben we gekozen voor hoog frequente TL verlichting en duurzame oplossingen om het energie verbruik en afval terug te dringen en te hergebruiken. Maar duurzaam ondernemen is niet alleen milieu. Dit gaat veel verder, zo zijn wij zeer sociaal naar onze medewerkers en is er tevens plek voor medewerkers die tot een sociaal zwakkere groep behoren of met een handicap.

Ook het opleiden van personeel en de secundaire arbeidsvoorwaarden hebben bij ons prioriteit”.

Rijstijltips van Het nieuwe rijden:

Naast uw autobanden vullen met stikstof heeft Banden Voskuilen voor u een aantal tips op rij gezet om de duurzaamheid van uw band te verhogen, en het brandstofverbruik te verminderen.

Controleer maandelijks uw bandenspanning. Meet de bandenspanning aan het begin van uw autorit wanneer de band nog niet is opgewarmd.

Controleer maandelijks uw bandenspanning. Meet de bandenspanning aan het begin van uw autorit wanneer de band nog niet is opgewarmd.

Schakel tussen 2.000 en 2.500 toeren op naar een hogere versnelling (dieselmotoren tussen 1.500 en 2.000 toeren).

Rijd zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.

Kijk ver vooruit en anticipeer op het overige verkeer.

Ziet u dat u snelheid moet verminderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.

Zet de motor af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug of bij een overweg, in de file, wanneer u iemand afhaalt etc. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.

Zet de motor af bij kortere stops. Zoals bij een openstaande brug of bij een overweg, in de file, wanneer u iemand afhaalt etc. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.

Maak indien mogelijk gebruik van een toerenteller of cruise control en een boordcomputer.

Accelereer vlot naar de kruissnelheid zodat snel de hoogste (=zuinigste) versnelling bereikt wordt waarin ter plaatse gereden kan worden.

Rijd niet te lang door met uw winterbanden maar vervang deze op tijd, wanneer het gebruik van winterbanden niet meer nodig is. Bij het rijden op winterbanden verbruikt u namelijk meer brandstof dan met een zomerband. Daarnaast slijt een winterband sneller.

Laat u goed informeren door Banden Voskuilen bij het aanschaffen van een nieuwe set banden. Wij zoeken voor u de meest geschikte set banden uit die het beste onder uw auto past, en uiteraard voor de beste prijs.

Auto Voskuilen bespaart dankzij de ARN milieuscan

Natuurlijk staat een auto niet symbool voor duurzaamheid en mileuvriendelijkheid, maar we doen er alles aan om hier verandering in aan te brengen. Zo heeft Banden Voskuilen als eerste onafhankelijke autobedrijf in Nederland de ARN milieuscan laten doen, en kunnen we u met trots meedelen dat we ons ARN milieuscan certificaat hebben behaald. De ARN is het Nederlandse expertisecentrum als het gaat om recycling binnen de mobiliteitsbranche.

Wat houdt de ARN-Milieuscan precies in?

De ARN geeft aan waar verbeteringen kunnen worden aangebracht in een autobedrijf wat betreft duurzaamheid, en hoe deze in de praktijk gerealiseerd kunnen worden. Er wordt een kwalitatieve beoordeling gegeven op de volgende 5 punten:

  • Afvalpreventie en -scheiding;
  • Afvalopslag;
  • Afvoer van afval;
  • Energie- en waterverbruik;
  • Overige milieuaspecten in de bedrijfsvoering.
arn