Winterbanden huren of kopen bij Auto Voskuilen

Auto Voskuilen is met partner Profile Tyrecenter Houten uw winterbanden koning voor de regio Utrecht! Al vanaf 59,50 euro winterbanden. De beste kwaliteit voor de beste prijs. De gangbare maten en merken hebben wij op voorraad! Wij kunnen alle merken leveren zowel gevestigde namen als budget merken. En alle banden voldoen aan de strengste eisen. Wij kunnen zowel stalen velgen als lichtmetalen velgen voor u verzorgen. Ook heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor stikstof vulling bij . Voor 4 banden 12,- euro. U hoeft uw banden niet meer te controleren op spanning, u rijdt zuiniger en veiliger en door minder slijtage goedkoper. Zie ook www.profiletyrecenter-houten.nl

Bij Auto Voskuilen en Profile Tyrecenter Houten kunt u ook winterbanden huren. Dit kan al vanaf € 155,- per vakantie week van 10 dagen. Vraag uw offerte op maat bij Profile Tyrecenter Houten. Bovendien geven wij uw zomerbanden ook de vakantie van hun leven in ons banden hotel in Houten!

Ons concept is helder : Offerte op maat met prijs inclusief montage en ballanceren bel voor de mogelijkheden voor uw auto. 030-7210903

Bandenoplag onder de beste condities voor 26,- per wisselseizoen. Vertrouwde opslag bij u in de buurt, die ook snel weer gewisseld kunnen worden zonder dat u weken van te voren afspraak moet maken. Eventueel kunt u wachten tijdens de montage in onze sfeervolle werkruimte. Bij aankoop van een complete set is de eerste keer bandenopslag gratis.

Wat bieden winterbanden?

Winterbanden zijn ontwikkeld om meer grip en minder slip te bieden onder winterse omstandigheden. Hiertoe is de winterband ten opzichte van de gewone of zomerband voorzien van een ander profiel en een andere (zachtere) rubbersamenstelling. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Vanaf een bepaald punt neemt deze hardheid zulke vormen aan dat een optimale aanpassing van de band aan het wegdek niet meer mogelijk is, er is sprake van het verlies van grip. Juist bij de rubbersamenstellingen die voor hoge snelheidsbanden gebruikt worden (vanaf pakweg snelheidscategorie T (tot 190 km/u)) ligt dit punt boven het vriespunt (bij ca. 7°C). Bij winterbanden wordt dit punt door een aangepaste rubbersamenstelling verschoven naar zeer lage temperaturen. De band blijft flexibel en kan zorgen voor een goede grip. Deze extra grip van winterbanden ten opzichte van zomerbanden bij lage temperaturen resulteert in bijvoorbeeld een betere wegligging en een kortere remweg.

Behalve de rubbersamenstelling is ook het profiel van een winterband zeer belangrijk. Het profiel van een zomerband is ongeschikt voor het rijden op sneeuw, de band vindt geen enkel houvast. Bij een winterband wordt echter gewerkt met profielopbouw die is voorzien van lamellen. Bij het rollen van de band vervormt het profiel en werken de lamellen als grijpers die zich in de sneeuw vasthappen.

winterbanden set audi
winterbanden set bmw

Minimale profieldiepte voor winterbanden

De lamellen zijn functioneel tot een profieldiepte van zo’n 4 mm. Heeft de winterband minder profiel dan is deze niet meer op zijn taak berekend. De band dient vervangen te worden of kan desnoods in de zomer verder afgereden worden. Bij het rijden op winterbanden in de zomer dient de bandenspanning goed te zijn omdat de winterband gevoeliger is voor warmte-ontwikkeling dan de zomerband.

Wanneer heb je winterbanden nodig?

Bij temperaturen lager dan ca. 7 graden Celsius zullen winterbanden beter gaan presteren dan zomerbanden omdat bij die laatste categorie de verharding van het rubber merkbaar wordt. Het soepel blijven van de winterband resulteert in een betere grip en een comfortabelere band. Een hardere band zal – net als een harde ophanging – op slecht wegdek eerder het contact met de weg doen verliezen. Met name bij het rijden in de sneeuw is de winterband superieur. Sneeuw is een echte kritieke rijomstandigheid waardoor zelfs het aanpassen van de snelheid bij een zomerband niet meer helpt. Bij het rijden op ijs presteert de winterband ook beter, maar wonderen mag je hier niet verwachten.

Welke winterbanden kies je?

Neem banden in de voorgeschreven (standaard) bandenmaat. Heb je erg brede banden en grote velgen, dan is het verstandig te kiezen voor de kleinst voorgeschreven bandenmaat met bijbehorende velgen. Bij gladheid geldt een breed contactvlak band wegdek immers als een nadeel. Voor winterbanden mag een lagere snelheidscode banden gekozen worden dan eigenlijk voor de auto is voorgeschreven. Men is dan wel verplicht een sticker met de toegestane maximale bandensnelheid in het gezichtsveld van de bestuurder te plakken. De keuze voor een bepaald merk winterband kan het beste plaatsvinden op grond van een winterbandentest. Kies de band die goed scoort op de eigenschappen die het belangrijkst worden gevonden. Bij Profile Tyrecenter in Houten adviseren wij u graag.

winterbanden set mazda
bandenspanning

Bandenspanning

Winterbanden dienen over het algemeen een 0,2 bar hogere bandenspanning te hebben dan de zomerbanden. Informeer bij aanschaf van winterbanden naar de aanbevolen bandenspanning en raadpleeg ook het instructieboekje van de auto.

Banden wisselen van velg of een extra set velgen?

Liever aparte velgen. Het veelvuldig monteren en demonteren van de band is niet goed voor de band. Bovendien bespaar je op de kosten voor balanceren en ventielen door aparte velgen te gebruiken.